МОЖНА СРЕДБА ЛАВРОВ-ПОМПЕО: Првите дипломати на САД и Русија бараат можност за средба

  • June 6, 2018

Русија и САД се согласија да бараат можност да одржат состанок помеѓу рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров и американскиот државен секретар Мајка Помпео. Дипломатите можеа да се состанат на маргините на регионалниот форум на АСЕАН во Сингапур на почетокот од август, објави рускиот дипломатски извор во средата.

“Ние се согласивме да пронајдеме можност за министерски состанок со Помпео. Најблиската опција е Регионалниот форум на АСЕАН во Сингапур од 2-ви до 4-ти август, ако, се разбира, и двајцата се таму “, рече изворот.

Изворот вели дека средбата може да се организира уште порано.

Регионалниот форум на Асоцијацијата на нации во Југоисточна Азија има 26 земји членки, меѓу кои и Русија и САД.

Претходно «
Следно »