„Моштите слободарски од татко ми се во Могилата – но тој според Заев правел геноцид“

  • March 7, 2017

Во Алеата на паднатите борци “Могилата на непобедените” во Прилеп, денес прес одржа примариус Д-р Благоја Дамески, син на паднатиот борец Дамески Велков Васил.

blagoja-damoski-640x853

Политичката состојба во Македонија и прифаќањето на “албанската платформа”, каде меѓу другото стои и делот за осуда на борците на НОБ за геноцид врз албанското население, беа причина за ова негово обраќање, пишува порталот Маркукуле.

dameski

Неговата порака е јасна и гласна и ќе допре со секој чесен Македонец кој си ја сака татковината и го почитува делото и борбата на оние кои паднале за денешната слобода.

Во продолжение проследете го целосното негово обраќање.

Претходно «
Следно »