December 4, 2021, 6:51 pm

Мојсовски со признавање на фиктивни клубови им оневозможува на докажани биатлонци да се натпреваруваат

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Шестнаесет биатлонци го откажуваат своето учество на светските, европските и регионалните купови во биатлон поради фиктивните клубови прифатени од страна на Агенцијата за млади и спорт.

Членови на сегашната скијачка федерација на македонија имаат остварено квалификации за да настапат на светскиот куп, европскиот и регуоналниот куп. Но поради прифаќањето на новата “Биатлон федерација на С.М” од страна на агенција за млади и спорт која има 5 фиктивни клубови и само 3ца натпреварувачи, на кои директорот Наумче Мојсовски им додели дејност спорт , најдобрите и најврвните биатлонци во Р.М. нема да бидат во можност да се натпреваруваат

Признавање на новата биатлон федерација од страна на директорот Мојсовски им оневозможува на најдобриот натпреварувач Ставре Јада кој веќе има квалификација за на светскиот куп и уште 15 други натпреварувачи да настапат на на ибу куп, јуниор куп и регионалниот куп.

Поради ваквата ситуација, Ставре Јада, Викторија Јовановска, Дејвид Величковски и останатите  колеги јавно го повикуваат директорот Наумче преку оваа објава да ја преиспита и да донесе вистинска одлука во корист на 16 такмичари не на политиката..

Latest News

Ги засука ракавите: Ременски не чекаше, веднаш ја започна со кампањата со реден број 1

Централната изборна комисија на СДСМ денеска утврди дека три од четирите кандидатури за иден претседател на СДСМ се целосни....

More Articles Like This