October 16, 2021, 10:55 pm

Мaкeдoнcкo-бyгapcкa кoмиcиja зa иcтopиcки и обpaзoвни пpaшaњa вчepa и дeнecкa гo одpжyвa 14. cocтaнoк

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Заедничката македонско-бугарска комисија за историски и образовни прашања вчера и денеска го одржува 14. состанок, којшто е трет од предвидените пет за оваа година.

На последниот, 13. состанок на мешовитата комисија, одржан на 23 и 24 април во он-лајн формат, не беше постигнат никаков резултат, а се разговарало за македонските учебници за седмо одделение, додека темата Гоце Делчев воопшто не била отворена на барање на бугарската страна.

По завршувањето на дводневниот состанок се очекува да биде објавено соопштение за резултатот од оваа средба на мешовитата експертска комисија.

Latest News

(Видео) Потkyп во Лескоец, забележан автомобилот на градоначалникот

Регистриран уште еден случај на поткуп доцна вечерва, овојпат во с. Лескоец, охридско. Имено, забележан е градоначалникот со неговиот...

More Articles Like This