December 9, 2021, 10:50 am

НАД 5.000 МАКЕДОНЦИ НА ПРОТЕСТ ВО ЦЕНТАРОТ НА СИДНЕЈ: Голема поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА од Австралија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Бројот на поддржувачи на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ од ден во ден расте, како во нашата држава, така пораки за поддршка стигнуваат и од нашинците кои живеат низ светот. Во Сиднеј се одржа најгоемиот протест надвор од нашата земја.

сиднејјјј640

Околу 5-6.000 Македонци се собраа во строгиот центар на Сиднеј, каде јасно и гласно кажаа дека сакаат да го заштитат суверенитетот и унитарниот карактер на својата татковина.

sidnej mars

Поддршка за граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ претходно дадоа и Македонци од многу други места низ светот.

sidnej mars naslovna

sidnej mars 2

sidnej mars 3

sidnej mars 4

sidnej mars 5

sidnej mars 6

sidnej mars 7

sidnej mars 8

sidnej mars 9

sidnej mars 10

sidnej mars 11

sidnej mars 12

3 КОМЕНТАРИ

Latest News

Кина одобри лек за третман на Ковид-19

Кина го одобри лекот за третман на заболените од Ковид-19. За разлика од превентивната вакцина, третманот со лекот е наменет...

More Articles Like This