September 30, 2020, 10:13 am

НАМЕСТО КАНАЛИЗАЦИЈА И БЕЗ ВОДА ОСТАНАА: Неиспpaвна вода за пиење на неколку места во Општина Арачиново

Поврзано

Мерките не дадоа ефект, 40.000 луѓе се оставени без работа

Пензионерите неколку пати се на удар од страна на владата и ова сега што владата го прави е компензација...

Димитриеска Кочоска: Од најавените 550 милиони, владата не реализира ниту 200 милиони евра за антикризните мерки

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во гостување во утринската емисија „Добро утро, секое утро“, посочи дека...

Дехари: Ја информирав министерката Цароска дека е можен бојкот на наставата во Кичево

Градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари на денешната средба со новинарите истакна дека ја информирал министерката за образование и...
- Advertisement -

Од ЦЈЗ Скопје известуваат дека неколку примероци на мостра вода не одговараат на законските и стручни прописи.

– Водата за пиење од чешма на пат за с.Грушино, општина Арачиново, не одговара на правилникот за безбедност на водата поради зголемена концентрација на железо, намалена PH вредности зголемена електроспроводливост.

-Водите за пиење од чешма сред село Грушино, Јајовска чешма во с.Грушино, чешма во дол на крај на с.Грушино, Акиева чешма во дол на с.Грушино, чешма во WC во ОУ во с.Грушино и чешма под школото во с.Орланци (општина Арачиново) не одговараат на правилникот за безбедност на водата заради наод на Escherichia Coli.

-Водите за пиење од чешма во џамија во с.Грушино и чешма на пат за с.Мојанци (општина Арачиново) не одговараат на правилникот за безбедност на водата заради наод на Escherichia Coli и зголемен број на колонии на 37 степени целзиусови.

– Водата за пиење од Селимова чешма во с.Грушино (општина Арачиново), не одговара на правилникот за безбедност на водата заради најверојатен број колиформни бактерии.

-Водата за пиење од чешма во ОУ во с.Мојанци (општина Арачиново) не одговара на правилникот за безбедност на водата заради зголемен број колиформни бактерии.

Од ЦЈЗ Скопје известуваат и дека четири примероци на вода за пиење не одговараат на законските и стручни прописи во однос на бактериолошката и физичко – хемиската анализа заради:

– Вода за пиење – примерок 3 – диспензер автомат за вода Johnson Matthey – Скопје, нехлорирана вода заради зголемен вкупен број на бактерии во 1 ml на 22 и 37 степени целзиусови и присуство на Pseudomonas Aeruginosa.

Вода за пиење – примерок PMG salts – туш машка гардероба Johnson Matthey – Скопје, хлорирана вода заради зголемен вкупен број на бактерии во 1 ml на 22 и 37 степени целзиусови и присуство на Pseudomonas Aeruginosa.

-Вода за пиење – примерок 9 – чешма кујна 4 м во Johnson Matthey – Скопје, хлорирана вода заради зголемен број на бактерии во 1 ml на 37 степени целзиусови и присуство на мувла.

-Вода за пиење – бушен бунар во с.Семениште (општина Сарај), сирова нехлорирана вода заради зголемен број на бактерии во 1 ml на 22 и 37 степени целзиусови, присуство на Pseudomonas Aeruginosa и зголемена содржина на амонијак.

Latest News

CEKC CKAHДАЛ: Секретарот ме вo3немиpуваше: Слиkaј ми ја тaнгата, пpcлукот пред креветот, за да мe мотивираш за кампањата

Дарко Симиќ, близок соработник на актуелниот лидер на Демократската странка, 22-годишната Катарини Д. наводно и испраќал свои голи фотографии,...

Мерките не дадоа ефект, 40.000 луѓе се оставени без работа

Пензионерите неколку пати се на удар од страна на владата и ова сега што владата го прави е компензација за нешто што им одзема....

Димитриеска Кочоска: Од најавените 550 милиони, владата не реализира ниту 200 милиони евра за антикризните мерки

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во гостување во утринската емисија „Добро утро, секое утро“, посочи дека била предвидена реализација на трите...

Дехари: Ја информирав министерката Цароска дека е можен бојкот на наставата во Кичево

Градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари на денешната средба со новинарите истакна дека ја информирал министерката за образование и наука Мила Царовска за можниот...

Златев: Телма е пример за непрофесионалност, Лупевска се однесуваше со Мицкоски како тој да е власт

Како може ти да се однесуваш со лидер на опозиција како он да е власт, како он да треба да одговара за ова што...

More Articles Like This