НАМЕСТО KА3HА ДОБИ НАГРАДА: Чичаковски и сопругата на специјалниот обBинител Ајро станаа управни судии

Поврзано

- Advertisement -

За судија во Управниот суд денеска беше избран поранешниот претседател на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, кој беше разрешен поради аф ерата со бонусите што си го подели ДИК.

Чичаковски и сопругата на специјалниот обвинител Ајро станаа управни судии
За судија во Управниот суд денеска беше избран поранешниот претседател на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, кој беше разрешен поради аферата со бон усите што си го подели ДИК.

Чичаковски беше избран од 31 кандидат, а за него гласале 11 членови на Судскиот совет, при што дел од нив рекле дека Чичаковски ,,покажал квалитети кога претседавал со ДИК“ и очекуваат тој одговорно да ја извршува и новата функција.

Денешниот избор беше последен по стариот закон, бидејќи по новиот сега и за во овој суд кандидатите ќе мора да доаѓаат од Академијата на судии и јавни обвинители.

На денешната седница не беа избрани шесте апелациски судии, поради некоординација на членовите на Судскиот совет. Точката е одложена на неодредено време.

Latest News

Отворена нова истpaга пpoтив Гугл поради онлајн рекламирање

Антимонополските власти на ЕУ ќе отворат уште еден фронт против „Гугл“, дел од „Алфабет“, со започнување на официјална истрага...

More Articles Like This