September 18, 2021, 9:09 am

Направете го ова и уживајте во лето без комарци!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Поминавме години истражувајќи како да ги оддалечиме од дворот бидејќи навистина сакаме да уживаме во градината, особено во раните вечерни часови, а потоа откривме феноменален метод!

Тоа е неверојатна стапица за комарци, но и за други иритирачки инсекти.

Прво ќе ви требаат 2 празни пластични шишиња со волумен од 1,5 литри и едно од 5 литри.

Врвовите на помалите шишиња треба да се исечат на должина од околу 15 см, остатокот од шишето (долу) не ви треба. Приклучоци исто така не се потребни. Потоа, на шише од 5 литри, треба да се направи една дупка од двете страни, што одговара на вратот на помали шишиња.

Потоа исечените шишиња се туркаат низ дупките во големо шише и се прицврстуваат со лепак. Имате стапица за комарци, и сега треба да ја направите главната работа што ќе ги привлече.

Истурете околу 300 мл вода во големо шише, додадете две лажици шеќер, лажичка сув квасец и измешајте добро.

Јаглерод диоксидот емитиран од оваа мешавина ќе ги привлече комарците како магнет, ќе падне во стапица и таму ќе умре.

Ако вашиот двор е голем, направете неколку стапици, и ако живеете во стан и имате само тераса, една ќе биде доволна!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Latest News

ВМРО-ДПМНЕ: По десетина дена од нeсрeќата, знаeме само дека Филипче и Заев не давaат остaвка – истрaгата нема одговори

И по десетина дена од несреќата, знаеме само дека Филипче и Заев не даваат оставка, додека истрагата нема одговор...

More Articles Like This