НАСЕР СЕЛМАНИ СО ОТВОРЕНО ПИСМО: ДУИ и СДС преку наставничките се закануваат и уценуваат деца во училиште за нивните родители да гласаат за нивниот кандидат!

  • October 26, 2017
  • Коментари

“Во рамките на кампањата за кандидатот на ДУИ / СДСМ, наставничка во едно училиште во општина Чаир му кажува на родителите: Уште овој месец ќе плаќате по 400 денари за безбедностa на децата, но по победата на Висар само по 200 денари!?“ – вака наставничките вработени од администрацијата на ДУИ во општина Чаир агитирале и уценувале ученици

 

 

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]

Не учителке, можеби за почитувањето кое го имам кон наставата не го кажувам името, но јас велам дека вие воопшто не сте во право за многу причини. Првата твоја грешка е дека играте улога да предвидувате за победа на еден кандидат. Втората грешка е поголема од првата,е тоа што ги повикувате родителите да плаќаат пари за нешто што е обврска на училиштето, општината, како и други поврзани институци за безбедноста на нашите деца на училиште. Друга грешка што сте ја направиле е дека наместо да се спротивставите на овој вид на коруптивните практики што што ги праваат на нашите деца, ти му помагаш на тоа правејќи пропаганда за кандидат, на место да се посветиш на достојната професија како наставник.

И на крај драга наставничке можеби да продолжиме со предвидувања, моите предвидувања ми велат дека Зеќирија Ибрахими ќе биде од понеделник новиот градоначалник на општина Чаир. Но, тоа значи дека не мора да се разочарувате, напротив да ве утеши, затоа што со неговата победа ќе заврши партизацијата на училиштата, а вие драги наставници ќе бидете ослободени од сите притисоци кои биле досега, ниту 400 или 200 денари, нема да барате од родителите.
ПС.Јас за моето дете нити имам платено нити ке го платам во иднина овој долг” – пишува Насер Селмани, претседател на ЗНМ.

[/kopa_block_quote]

 

Претходно «
Следно »