НАТО БРОДОВИ ВПЛОВИЈА ВО СПЛИТ: Еден британски разорувач и две фрегати на НАТО впловија во пристаништето во Сплит

  • April 7, 2018
  • Коментари

Група од три НАТО брода, предводени од британскиот разорувач „ХМС Данкан“ во придружба на шпанска и турска фрегата, вплови во водите на Јадранското море кај Сплит

Командант на групата НАТО бродови, капетанот на вониот брод Мајк Атли, изјави, како што пренесува Хина, дека добро соработува со колегите од Хрватската воена морнарица и дека мисијата на оваа група е „обезбедување на пловни патишта на членките на НАТО, посебно на Медитеранот“.

 

 

Претходно «
Следно »