НАЈЛУДИОТ ПОТЕГ НА ЗОИ: Уникатен и крајно ризичен потег во уметничко лизгање на зимските олимписки игри

  • February 25, 2018

Сурија Бонали е поранешна француска натпреварувачка во уметничко лизгање. Има пет злата од европските првенства и три сребра од светските. Позната како уметничка лизгачка која редовно му пркоси на системот, во 1998 на Зимските олимписки игри во Нагано (Јапонија) ги изгубила шансите за медал па решила со еден потег да ги „разбуди духовите“.

Направила бекфлип со приземјување на само една лизгалка, потег кој поради тоа што е крајно ризичен, иако таа го изведувала неверојатно добро, го забраниле.

Претходно «
Следно »