НАЈНОВ РОБОТ: Зошто руските научници прават „робопчели“

  • September 3, 2018

Научниците од рускиот Томски политехнички универзитет, од јапонскиот Национален институт за напредна индустриска наука и технологија, од Харвардскиот универзитет и од лабораторијата „Чарлс Старк Дрејпер“ работат на пректот „робопчела“.

Извор

Раша Бејоунд

Претходно «
Следно »