НАЈCMPTОHOCHATA BOJHA BO СВЕТОТ СЕ ВОДИ ВО САД: Само во 2018 година има 14 илјади зaгиnaти и 28 илјади повpeдени

  • January 4, 2019
  • Коментари

 Hajcмpтoноcната вojна во моментов во светот е вojната за која никој не знае, тивката вojна во САД која годишно зема илјадници животи, а притоа ниту еден светски медиум не пренесува за истата. Станува збор за жртвите од оружје во САД кои минатата година 14 илјади лица и 28 илјади повредени, повеќе лица него било кој активен конфликт во моментов во светот. Траорните бројки можат да се најдат на сајтот ,,GunViolenceArchive”, каде што слични бројќи се повторуваат и минатите години.

Тоталниот број на вооружени инциденти мината година во Америка достигнала бројка од неверојатни 56 илјади инциденти.

Претходно «
Следно »