НА ЗАЕВ НЕ МУ ИЗЛЕГУВААТ СМЕТКИТЕ: Му фалат десетина пратеници за мнозинство!

  • February 27, 2019

Премиерот Зоран Заев вечерва изјави дека без пратениците на ДУИ, тие нема да имаат 61 пратеник и дека ситуацијата не е баш едноставна.


Имаме коалиција од 68 пратеници. Ако ги одземете десетте пратеници на ДУИ, имаме 58, значи немаме 61. Така да, тоа не е баш така едноставно, затоа сериозните политички субјекти сериозно пристапуваат на сите проблеми. Прво ги наоѓаат причините, второ ги дават одговорите пред јавноста и трето даваат заклучоци кои што би значеле ако се направени некои грешки, како да не се повторат тие грешки. Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зеќири е сериозна функција во партијата, а секако и во државата преку пратеничкиот мандат. Вредно е да се разгледаат сите аргументи и од Зеќири, како и од сите други пратеници, да ги слушнеме и нашите партнери ДУИ за да можеме на крајот да донесеме заклучоци, рече Заев.

Тој додаде дека се блиску до изнаоѓање консензуален кандидат за претседател.

Претходно «
Следно »