НА МАЛИОТ ХЕРОЈ МУ ТРЕБА НАШАТА ПОМОШ: Малиот Ведран под тешка психолошка траума, неговиот татко во тежок шок!

  • August 11, 2016

На десетгодишниот Ведран Велиновски кој три часа се бореше со водената стихија сам и за среќа остана жив, му треба нашата помош. Тој во оваа трагедија ги загуби неговата мајка и помалото братче. Самиот тој беше прогласен за херој бидејќи е единствено дете преживеано во овој хорор

 

marina-jovan

Тој не е повреден, но е под голема психолошка траума поради тоа што го доживеало и од сознанието дека е останато без мајка и братче, а таткото е во тежок шок и се уште не е при себе. Семејствата им се материјално загрозени.Сега им е потребна парична помош – се вели во апелот на социјалните мрежи.vedran

Се молат сите кои можат да помогнат тоа да го сторат на сметка:

210 501 218 426 458 во НЛБ Тутунска Банка која е на име на таткото Стојне Велиновски ЕМБГ: 1509971424005

210 501 702 823 797 во НЛБ Тутунска Банка која денес на 11.08.2016 е отворена на име на 10 –годишниот Ведран Велиновски со ЕМБГ: 2003006424003

Претходно «
Следно »