НА ОХРИД МУ ТРЕБА СТРАТЕГИЈА ЗА ТУРИЗАМ: Охрид без туризам не е Охрид!

  • April 19, 2019

Kандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ Митре Милошевски на телевизиска дебата на МРТВ истакна дека не може да се направи чудо, но мора да се донесе стратегија, нема друг начин на развој, без наука и стратегија.

Тој вели дека влегува во оваа кампања со чисто срце, со чист образ, како граѓанинот Митре Милошевски со една стратегија, со една визија дека некои работи мора да мрднат од мpтвa точка.

-Идејата ми е да се насочи патот на развој на туризмот, факт е неоспорен имав средба со сите туристички работници нема стратегија за развој, не можете да се запишете на некој факултет, а нема програма за учење и за работа, како ќе се развиваме без стратегија, посочи Милошевски.

Објасни дека немањето стратегија е еден штос на власта да се работи кампањски и да се oбвини потоа дека таква е состојбата и истакна дека повеќе во Охрид не може да се работи кампањски.

Претходно «
Следно »