НА ТРАМП МУ ПОДГОТВУВААТ ДЕМОНСТРАЦИИ НА ДЕНОТ НА ИНАУГУРАЦИЈАТА

  • January 13, 2017
  • Коментари

Масовни протести се очекуваат во американската престолнина на 20 Јануари. Учесниците на протестот сакаат да ја прекинат инаугурацијата на 45-от претседател на САД Доналд Трамп, пренесува Ројтерс, повикувајќи се на организаторите од групата DisruptJ20.
Планирано е да бидат блокирани 12 контролни пунктови за обезбедување во Вашингтон, да се оддржи парада од 4 километри по една од главните булевари на градот, да ги блокираат улиците и да оддржат акции со протести во текот на вечерните свечени случувања.Акцијата ќе ја координираат 300 волонтери.

„Сакаме да ја прекинеме инаугурацијата. Сакаме да видиме како во овој град и по целата земја има бунт“, наведува агенцијата изјави активистот  Дејвид Терстон.

На својата страница организаторите ги повикуваат сите да дојдат на демонстрации во Вашингтон. Тие предлагаат да се влезе во тотален штрајк и да се протестира пред диплматските претставништа на САД во другите држави.

Претходно «
Следно »