НЕМА ГАРАЖА ЗА ЦЕНТАРЦИ: Богдановиќ го поништил одобрението за градба на катна гаража позади Собрание!

Поврзано

(Видео) Водата од чешмите полна со кал – жителите на Синичане протестираат и на дожд, во Владата немаше договор

Во куќите во Синичане, наместо вода, од чешмите тече кал. Токму поради тоа жителите од ова село не се...

(Фото) Нeпoднocливaтa pea од уcjанскиот кaнaл ги зaтвоpи дома жителите на Лисиче и Горно Лисиче

Жители на населбата Лисиче и Горно Лисиче кои живеат во непосредна близина на усјанскиот канал се жалат дека не...

Делови од неколку скопски општини утре без cтpујa

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека за ден 05.08.2020 год. (среда) се планирани технички зафати во електро-системот на Град...
- Advertisement -

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ го поништи одобрението за градба на инвеститорот „АНГО ДООЕЛ“ Скопје, за објект од втора категорија со намена за Е2 Комунална субструктура – катна гаража на улицата 11-ти Октомври, соопшти Центар.

-Инвеститорот добил одобрение за градење на катната гаража на ден 26.08.2014-та година, со правосилност од 10.09.2014-та година. Законски предвидениот рок за отпочнување со градење, согласно членот 66 од Законот за градење, е 2 (две) години од правосилноста на одобрението за градење, во спротивно одобрението за градење престанува да важи. Сѐ со цел да се запази законски предвидениот рок, на само 3 (три) дена пред истекот на рокот, односно на 07.09.2016г. инвеститорот поднесува барање за отпочнување на подготвителни работи за изградба на објектот.

Од страна на Дистрибуција на топлина „БАЛКАН Енерџи Груп“ (БЕГ), на барање на општината, доставена е и потврда дека инвеститорот ниту поднел барање, ниту потпишал договор за дислокација на вреловодна мрежа, а која инвеститорот своевремено ја навел како причина поради која се пролонгира на отпочнувањето со градење – велат од Општината.

На барање од општина Центар, Бирото за судски вештачења, со вешт наод и мислење, ја утврдил фактичката состојба и заклучи дека на конкретната парцела не се гради никаков објект, ниту некогаш започнал да се гради.

– Врз основа на добиените заклучоци од Инспекциските служби и вештачењето од Бирото за судски вештачења, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, издаде решение за огласување на ништовност на одобрението за градба и го поништи претходно издаденото одобрение за градење на катната гаража, соопшти Центар.

Latest News

(Видео) Еkcплозијата во Бејрут е трета најсилна еkcплозија вo историјата

Екcплозијата во Бејрут, главниот град на Либан, е трета најсилна во историјата, веднаш по експлозијата на нуkлеарни бoмби по...

По Русија и Велика Британија најави помош за Бејрут

Велика Британија објави дека ќе му помогне на Бејрут со пет милиони фунти како и дека ќе обезбеди медицинска помош и помош при потрагата...

Њујорк воведува контролни пунктови за кaрантин на влезовите во градот

Њујорк ќе постави контролни пунктови за кaрантин на клучните влезни места за да обезбеди патници од 35 сојузни држави, каде епидемиолошката состојба е неповолна,...

ВМРО-ДПМНЕ работи на формирање на Влада, но договор со ДУИ се уште нeмa

„ВМРО-ДПМНЕ работи на формирање на парламентарно мнозинство. Информации од непотврдени и непроверени извори нема да потврдуваме ниту да демантираме“ - реагираат од партијата по...

Франција гyби контрола, регистриран најголем број новозарaзени од крајот на мај

Во изминатите 24 часа во Франција се регистрирани уште 1.695 случаи на коронaвирус, најмногу од 30 мај, кога тој број беше 1.828. Вкупниот број на...

More Articles Like This