НЕМА МАНДАТ ЗА ЗОРАН ЗАЕВ: Ѓорѓе Иванов се обрати до граѓаните – ниту Уставот ниту совеста не ми дозволуваат да го доделам мандатот!

  • March 1, 2017

Иванов како пречка да му го даде мандатот на Зоран Заев го наведе и „незапазувањето на роковите“ според членот 90.

ivanov-v-640x295

Ниту Уставот, ниту совеста не ми дозволуваат да дадам мандат на некој кој ја руши независноста и сувереноста, порача денеска на прес-конференција претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов.

Платформата подготвена од туѓа држава е пречка да му го дадам мандатот на лидерот на СДСМ Зоран Заев, рече претседателот Ѓорѓе Иванов во обраќањето до граѓаните, кое е во тек во моментов.

Иванов како пречка да му го даде мандатот на Зоран Заев го наведе и „незапазувањето на роковите“ според членот 90.

Претходно «
Следно »