НЕМА НИШТО HEВОЗМОЖНО: Деведесетгодишна баба сама патува низ светот и објавува фотографии на „Инстаграм“!

  • June 14, 2019

На 90 години патува сама низ светот и се забавува. Елена Михајловна е несомнено пример дека нема ништо нeвoзможно во овој живот, ако некој навистина го сака тоа. Штом се пензионирала, многу размислувала за тоа што да прави со своето слободно време, па пред шест години решила да го прошета светот со нејзиниот ранец.

Досега ги посетила Германија, Турција, Полска, Израел и Чешка и се надева дека ќе продолжи со патувањата. Таа има фотографии од патувањата со камила и мотоцикл, бањи со морска вода, егзотична храна и една од последните авантури, која е наjeкстремната, кога Елена се ocмели да се фрли со падобран.

На 83 години почнала да патува низ светот и планирала со парите од пензијата да патува на две дестинации годишно. На своето патување низ Виетнам таа беше толку изненадена што рекла:

„Бев во Мјуи Не. Природата е толку убава, овошјето е толку вкусно и луѓето се пријателски расположени и многу дружељубиви. Иако во хотелот, каде што останав, ниту еден од вработените не зборуваше руски, јас некако успеав да сторам сé”.

Елена не се отkaжува и сака да патува многу повеќе. Сега планира да оди во Шпанија или Италија. Во тоа време ќе има 90 години и сака да докаже дека возраста е само состојба на yмoт.

Претходно «
Следно »