НЕСУДЕНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДОБИ ФУНКЦИЈА: Филипов ќе го менува името на трговските марки, како резулат на преспанскиот договор

  • June 18, 2019
  • Коментари

Амбасадорот Ѓорѓи Филипов ќе биде координатор на Меѓународната група на експерти од Република Северна Македонија за трговски марки, и имињата и другите облици на интелектуалната сопственост, кои со колегите од Грција ќе работат за постигнување на взаемно прифатливи решенија за овие прашања, согласно обврските од Договорот од Преспа, потпишан на 17 јуни 2018 година.

Претходно «
Следно »