НЕ МУ ГО ПУШЕЛ ДОВОЛНО: Саше што јаде шамари, се пожали дека за него немало пари од Сорос бидејќи недоволно му го пушел на Владе

  • August 5, 2016

Сопственикот на проопозицискиот медиум Мактел, Саше Ивановски, се огласи со објава во која во најмала мера може да се каже дека силно го изразува своето незадоволство од Фондацијата Сорос и Владимир Милчин.

Sase_pusacot

Излегува на површината дека Сорос плаќа за рушење на власта, а ова може да се види од последниот испад на Саше Ивановски. Очигледно е дека нетрпението кај платениците на Сорос расте со оглед на тоа што тој не може да постигне да ги исплати сите оние кои плукаат по демократски избраната власт која ја нарекуваат режим.

Па така, во недостаток на финансии, Саше го исплука и својот сакан филантроп Сорос, а не штедеше сочни епитети и за главниот човек на фондацијата во Македонија, Владимир Милчин.

Во изливот на емоции, Саше се пожали дека го одбиле да состави тим кој ќе го следи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, поставувајќи му прашања за чии одговори подоцна сака да напише книга, и се закани дека Фондацијата Сорос нема да успее да ја урне власта ако продолжи вака скржаво да се однесува кон своите миленичиња и да ги „обесправува“.

Претходно «
Следно »