“НЕ СМЕ ОД КИНА”: Луѓето се снаоѓаат како знаат и умеат

  • January 27, 2020
  • Коментари

„Не сме од Кина“, или “Not from China” е натписот кој го носеле двајца туристи од Тајван во понеделникот во центарот на Шибеник. Тоа се случило поради страв од ширењето на коронавирусот, кој потекнува од Кина.

 

 

 

Водачот на групата туристи од Тајван изјавила дека една жена во центарот на градот го ставила капутот преку устата и носот кога поминала покрај нив, а вчера децата во Задар бегале од тајванските туристи.

Исто така, и гостите од Тајван прашувале дали во Хрватска ќе сретнат групи од Кина, бидејќи и тие се плашеле од смртоносниот вирус.

Претходно «
Следно »