НИКОЛА ГРУЕВСКИ, ТИ ШТО НЕ СИ ДАВАЛ ДА ЗБОРУВАМЕ АЛБАНСКИ: Песна за Талат Џафери се појави на социјалните мрежи во изведаба на Линда Морина

  • March 17, 2018

На социјалните мрежи „се врти“ видео снимка на извесна Линда Морина која во песна, онака во епски стил, ја опева „блиската средба“ на Никола Груевски и Талат Џафери на 14 март кога беше усвоен законот за употреба на јазиците – пренесе Експрес.мк

Насловот на песната е „Талат Џафери – жива легенда“, веројатно поради неговото јуначко држење во парламентот.

Од она што успеавме да разбереме е дека на едно место Морина пее: „ Никола Груевски, ти што не си давал да зборуваме албански“.

 

Linda Morina i kushton këngë Talat Xhaferit

Linda Morina i kushton këngë Talat Xhaferit, "Talat Xhaferi – Legjendë e gjallë"

Posted by InfoShqip.com on Friday, 16 March 2018

 

Претходно «
Следно »