НИКОЛОВ: САД го обожава интервенционизмот, а Македонија е последната жpтвa на ваквата политика

  • February 5, 2019

 Бил Николов, претседателот на Македонското меѓународно движење за човекови права вели дека Републиканската партија во САД капитулирала пред надворешната политика на Демократската партија. Понатаму тој вели дека двете партии во САД повеќе го сака интервенионизмот отколку што се мразат помеѓу себе. Македонија им е само последната жpтвa…

-Откако се обратив до Републиканската партија, тие прифатија и капитулираа пред надворешната политика на Демократската партија.  Истото се случува и кога Демократите ќе ја превземат власта. Зошто? Тие повеќе го сакаат интевенционизмот на САД  отколку што се мразат помеѓи себе. Македонија е нивната последна жpтвa.

Претходно «
Следно »