НОВА ПPOBOКАЦИЈА НА САД: Амбасадорт на САД во Србија покажал мапа на земјата без Косово!

  • April 19, 2019

Амбасадорот на САД во Србија, Кајл Скот, одржа предавање пред учениците од основното училиште Жарко Зрењанин“ што предизвика жестоки реакции.

Амбасадорот во текот на предавањето на учениците им прикажал мапа на која била претставена Србија, но без Косово.

Учениците почнале гласно да нeгодуваат и да извикуваат „Косово е Србија“, по што амбасадорот едноставно го променил слајдот и продолжил со предавањето како да не се случило ништо. На предавањето присуствувале и и директорот и неколку наставници.

Веста бргу се проширила, а се јавиле и родители со реакции поради нeпреземањето на соодветни мерки. Голем дел од наставниците исто така се согласиле со родителите, но некои молкум ја одобриле постапката на амбасадорот.

Од о.у. „Жарко Зрењанин“ одбиле да дадат официјален коментар за настанот.

Претходно «
Следно »