October 25, 2021, 8:24 am

Нова функциоја во системот „Мој ДДВ“, граѓаните ќе можат да проверат колку пари добиле

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

На електронската платформа е-ПДД е поставена нова функционалност за граѓаните кои скенираат фискални сметки преку апликацијата Мој ДДВ, соопшти Управата за јавни приходи.

Секој граѓанин со најава на својот профил на е-ПДД има можност во новото прозорче „Мој ДДВ – До каде е исплатата на повратот“ да изврши увид во состојбата за исплата на парични средства по основ на МојДДВ.

Преку оваа нова функционалност граѓанинот може да се информира за тоа дали му е вратен дел од ДДВ за соодветното тримесечје, односно кога е извршена исплатата, дали трансакциската сметка е погрешно внесена (внесената сметка не е лично негова или пак, е внесен број на платежна картичка), како да ја коригира погрешно внесената трансакциска сметка за да се реализира исплатата.

Управата за јавни приходи продолжува со поедноставување и автоматизирање на процесите, во насока на обезбедување на високо ниво на услугите за граѓаните, се вели во соопштението до медиумите.

Latest News

Пpoдoлжyвaaт пapтиcките aктивнocти од кaмпaњaта зa втopиот кpyг oд лoкaлнитe избopи

Продолжуваат партиските активности од кампањата за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи в недела на 31...

More Articles Like This