НОВИНАРКАТА НА АЛ ЏЕЗИРА ГО ЗАКОПА ПЕНДАРОВСКИ: Референдумот не го доби потребниот цензус за промена на името, за какви уставни измени и компоненти зборувате?

  • October 3, 2018
  • Коментари

Референдумот пропаднал во една компонента, призна во интервју за англискиот сервис на Ал Џезаира, националниот координатор за НАТО Стево Пендаровски уривајќи ја позицијата на СДСМ за успешен референдум.


Откако неговата изјава за успешен референдум беше прекината од новинарката која не сакаше да ја прифати неговата аргументација за 92 % гласови ЗА и со тоа успешен референдум, Пендаровски призна дека правно референдумот пропаднал, но дека постојат правни интерпретации на неговата партија што велат поинаку.

Подоцна Пендаровски зборува и за политичкиот контекс на референдумот и неговата политичка успешност и легимитет за власта но не негираше дека де факто тој е пропаднат.

Делот од разговорот со Пендаровски каде што тој признава дека од правен аспект референдумот е ништовен:

When Stevo Panderovski tries to convince Al Jeezera reporter that the referendum was a great success

When Stevo Panderovski tries to convince Al Jeezera reporter that the referendum was a great success, she is confused and is quite amazed at how stupid Stevo is.Footage Courtesy of : Al-Jazeera News (London)

Posted by Macedonian Coalition on Tuesday, 2 October 2018

Претходно «
Следно »