НОВИ 110 СЛУЧАИ НА МОPБИЛИ: Досега регистрирани 1393 случаи низ целата земја!

  • May 10, 2019

Во Скопје се регистрирани 43 нови случаи со мopбили, а 67 нови случаи во 11 други градови низ Македонија. По градот Скопје, по број на нови регистрирани случаи со мopбили следи градот Куманово, потоа Тетово и Струга.

Децата под 1 година се најмногу погодени. Од прогласувањето на eпидемијата, до минатата недела се регистрирани вкупно 1393 случаи на мали сипаници.

Претходно «
Следно »