НОВОГОДИШНОТО УКРАСУВАЊЕ ВО ОВОЈ ГРАД ЗАПОЧНА УШТЕ СЕГА: Поради причината ќе ве преовладаат емоции и солзи

  • September 12, 2018
  • Коментари

Компанијата за комунални услуги во градот Барлад во источна Романија веќе започна со поставувањето на новогодишните декорации кои оваа зима ќе го красат градот.

Иако веќе е септември, овој процес веќе започна бидејќи градот ќе го украсуваат верувале или не само двајца работници, а целиот процес треба да финишира до први декември.

Инженерот и работникот имаат само едно возило за да ја завршат целата работа, а оваа година ќе има 238 нови декорации кои ќе блеснат на 11 километарските улици кои ќе го красат градот.

Градот Барлад има 56 илјади жители, а се наоѓа на обалата на истоимената река.

Претходно «
Следно »