НОВ СКАНДАЛ ВО ПИОМ: Нашите иселеници 8 месеци не зеле македонска пензија!

  • February 8, 2019
  • Коментари

Иселеници од Австралија, Швајцарија и други држави, кои се стекнале со право на користење  пензија од Македонија, 8 месеци не добиле ни денар. Порталот Скопје 1 сакајќи да открие која е причината, најправо се обратил кај портпаролот на Владата Миле Бошњаковски, кој веднаш ги препратил за ова прашање одговорот да го побараат во министерството за Труд и Социјална Политика. Портпаролот на министертсвото ги препратил да се обратат до ПИОМ. А од ПИОМ пак портпаролката Анифе Зекири, им соопштила дека е на боледување оваа и следната недела. Таа побарала прашањето да и биде испратени на меил и известила дека  истите ќе ги одговори во текот на следната недела.

Претходно «
Следно »