„НОЌНИ ВОЛЦИ“ ЌЕ ГИ ОБЕДИНУВААТ БРАТСКИТЕ НАРОДИ: Кремљ додели 3.1 милиони рубљи на моторџиската група за обединувачки проект!

  • December 28, 2016

Парична помош од 3,1 милиони рубљи( 50 илјади долари) за ,,обединување на братските словенски народи“, добиле ,, Ноќните волци“ од претседателот на Русија Владимир Путин.

22096_vukovi3_f

“Руските моторџии“ како што официјално се нарекуваат, кои ги предводи Александар Золдостанов-,,Хирург“, добиле финансиска поддршка од Кремљ за проектот,, Словенски свет“.

Институцијата претседателски грантови постои од 2006 година, но станува актуелна кога Државната Дума го донесува законот за ,,странски агенти“, со што се оневозможи Финансирање на НВО од странство.

Претходно «
Следно »