ОБИД ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО НА 15. ОКТОМВРИ: Седницата за гласањето на уставните измени закажана за 15. октомври

  • October 9, 2018

Собранието на Република Македонија ја закажа седницата на која треба да бидат разгледани уставните измени кои вчера како предлог ги достави Владата на Република Македонија.

Како што дознава ТВ 21 на 15. октомври ќе биде одржана седницата за уставните измени, а истиот ден ќе биде свикана и комисијата.

За утре во 12 часот, ќе се закаже комисија за уставните измени. Претседателот на Собранието, Талат Џафери којшто е претседател на комисијата за устравни прашања, за тв 24 вели согласно роковите, комисијата почнува утре со работа, а уставните амандмани на собраниската седница ќе се најдат на 15 октомври.

Претходно «
Следно »