May 14, 2021, 2:58 am

Обид за пpeдизборен поткуп: Владата ќе им ги прости долговите на општините кои вработуваат партсики кадри и трошат колку сакаат

Поврзано

- Advertisement -

И во 2018 година ве прашувавме и сега исто ве прашуваме- која порака ја праќате до општините, да вработуваат колку сакаат партсики кадри, да трошат колку сакаат, а државата да им ги прости долговите, праша пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска на собраниската седница на која се распарава за измените и дополнување Закон за финансирање на единиците за локалната самоуправа.

-Општините се многу задолжени, не можат да реализираат ништо од ветеното, ама сепак гледаме како да сакате да го прекриете тоа, но граѓаните гледаат, рече Пешевска обраќајќи се до власта.

Според неа ова е само обид за предизборен поткуп, не е закон за реформи и реализација на цели.

-Сакате пред избори да ги размрдате градоначалниците со ионака лош рејтинг. Праќате порака дека градоначалници кои не работат ќе бидаат наградени, државата ќе ги сервисира нивните трошоци нивните кафеани, облека и слично. Вие како Влада креирате градоначалници кои нема да работат во интерес на граѓаните, туку само за себе, заклучи Пешевска.

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...

More Articles Like This