ОВА Е ВИСТИНАТА ЗА УБИСТВОТО НА АРКАН: Еве зошто го ликвидирале командантот

  • November 29, 2016
  • Коментари

Зоран Ускоковиќ Сколе, наводно е еден од организаторите на убиството на Жељко Ражњатовиќ Аркан, после расправијата поради поделбата на парите околу трансферот за фудбалерот Никола Лазетиќ.

download

Аркан, наводно му понудил на Сколе само милион од вкупните десет, колку што била заработувачката од продажбата на Лазаетиќ, па Ускоковиќ го нарачал убиството на Аркан.

Неколку месеци по атентатот на Аркан членовите на земунскиот клан го убиле Ускоковиќ.

Жељко Ражњатовиќ Аркан е убиен на 15.јануари 2000 година во хотелот Интерконтинентал. Со него заедно седеле на сепарато и настрадале и Миленко Мадриќ и Драган Гариќ.

Претходно «
Следно »