ОВА НИКОЈ НЕ ВИ ГО КАЖАЛ: Веднаш фрлете ја лубеницата ако видите ваква пукнатина

  • June 16, 2017

Лубениците спаѓаат меѓу најпопуларното овошје на светот.Ова сочно овошје со тврда кора, претставува освежувачки десерт, бидејќи содржи многу вода и хранливи материи.

Лубеницата исто така има и малку калории, но многу хранливи материи, што ја прави совршена за слабеење. Луѓето најчесто ги плукаат нејзините смеки, но не би го парвеле тоа кога би знаеле колку се тие здрави.
Чајот од семките од лубеница е одличен за срцето и може да третира многу состојби, вклучително и ракот. Семките се исто така ефикасни против високиот крвен притисок.

Како што може да се види, лубениците се многу хранливи и здрави и би требало да бидат дел од секојдневниот режим на исхрана.
Сепак внимавајте. Ако забележите дека лубеницата има пукнатина на средина, веднаш фрлете ја. Тоа покажува дека лубеницата е направена по вештачки пат  и дека не е здрава за конзумирање. Ваквите лубеници се поврзуваат со тумори и невролошки пореметувања, поради што би требало да се држите подалеку од нив.

Претходно «
Следно »