ДА СЕ ЗАПОМНАТ ОВИЕ ИМИЊА:Овие пратеници ни го сменија името

  • January 12, 2019
  • Коментари

По дводневно тактизирање Заев обезбеди двотретинско мнозинство потребно за изгласување на уставните измени.

Од присутните 81 пратеници, сите се изјаснија „ЗА“ со што Република Македонија стана Република Северна Македонија.

Еве кои пратеници гласаа за промена на името:

Претходно «
Следно »