Овој петок е неработен, а следен празник е Илинден на 2 Август

  • June 12, 2019
  • Коментари

Петок (14 јуни) пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, прогласувањето на неработниот ден е согласно Законот за празници. Следен неработен е 2 Август (петок), Ден на Републиката.

Претходно «
Следно »