ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: Со објавувањето на резултатите, завршува узурпирањето на МВР и МТСП од страна на техничките министри на СДСМ!

  • December 12, 2016

По објавувањето на конечните резултати од изборите автоматски им завршува мандатот на министрите и на дополнителните заменици-министри во неколку министерства

20161212175106-696x550

Штом ДИК официјално ќе ги објави конечните резултати, им завршува мандадот на дополнителните заменици-министри, Оливер Андонов во МВР, Диме Спасов во МТСП, Љупчо Николовски во Министерство за земјоделство и Александар Кирацовски во Министерство за администрација и информатичко општество.

Ова е предвидено со Договорот од 20 јули и меѓу другото значи дека штом ДИК ќе излезе со официјалните резултати, Оливер Спасовски и Фросина Ташевска-Ременски повеќе нема да бидат министри.

Функцијата министри до формирањето на новата влада, по заминувањето на Спасовски и на Ременски, треба да ја преземат актуелните заменици-министри во МВР и во министерството за труд и социјална политика, Агим Нухиу и Ибрахим Ибрахим.

Претходно «
Следно »