ОДБИЕН И ШЕСТИОТ ПРИГОВОР: Едногласно одбиен шестиот приговор на БЕСА

  • December 15, 2016

Шестиот приговор на Беса, поднесен за повреда на постапката за гласање во повеќе изборни места во општина Тетово, ИЕ 6, беше одбиен едногласно со образложение дека не се поднесени докази за некористење УВ-ламби, спреј, дека било доволено да се гласа за гласачи кои не се физички во Република Македонија, дека било дозволено групно и фамилијарно гласање, за што е поднесен приговорот.

Beograd, 24. aprila 2016. - Identifikacija glasaca na birackom mestu u Osnovnoj skoli Borislav Pekic na Bezanijskoj kosi u  Beogradu. U Srbiji se danas odrzavaju vanredni parlamentarni i redovni pokrajinski i lokalni izbori. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Повторно беше дадена истата забелешка дека приговорите се одбиени во отсуство на докази и забелешки во приговорите, односно дека истите се премногу општи поради што комисијата не може да ги утврди.

 

Претходно «
Следно »