ОДЛОЖЕНО СУДЕЊЕТО НА МИЈАЛКОВ И ТАЧИ: Мендух барал преведувач затоа што не разбирал македонски – отсутни и сведоците

  • September 6, 2018

Се одложи денешното рочиште за предметот „Титаник“ во кое обвинети се Мендух Тачи и Сашо Мијалков, а во врска со изборни манипулации на неколку претходни изборни циклуси

 

Рочиштето е одложено поради отсуство на двајца сведоци, но и поради тоа што записникот од претходното не било преведено на албански.

Судењата ќе продолжат на почетокот  на следниот месец.

Претходно «
Следно »