October 16, 2021, 11:13 pm

ОДМОРАЛИШТЕТО НИКОЛИЌ СТАНУВА НАСЕЛБА ЗА МИГРАНТИ: Дојран ќе добие втор официјален јазик – арапски!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Согласно стратегијата за интеграција на интеграција на бегалци и странци 2017-2027, одморалиштето близу Николиќ во Дојран станува населба за мигранти од Блискиот Исток

 

Ако се земе во предвид новиот закон за јазици, втор официјален во Дојран покрај албанскиот ќе биде и арапскиот.

1 коментар

Latest News

(Видео) Потkyп во Лескоец, забележан автомобилот на градоначалникот

Регистриран уште еден случај на поткуп доцна вечерва, овојпат во с. Лескоец, охридско. Имено, забележан е градоначалникот со неговиот...

More Articles Like This