ОД ДЕНЕС ЗА ВЛЕЗ ВО БОСНА САМО СО ЛИЧНИ КАРТИ:Стапува во сила Спогодбата за услови на патување меѓу Македонија и Босна и Херцеговина

  • December 1, 2018

Од денеска (1 декември 2018) на граѓаните на Република Македонија и Босна и Херцеговина им се овозможува влез во двете држави и со лична карта.

Во сила стапува Спогодбата меѓу Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина, за условите за патување на државјаните на двете земји, која беше потпишана од страна на двајцата министри за надворешни работи на двете земји, Никола Димитров и Игор Црнадак на 12 март, 2018 година, соопштува Министерствто за надворешни работи.

Претходно «
Следно »