ОД ДЕНЕС СЕДНИЦИТЕ ВО СОБРАНИЕТО НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК: Талат Џафери од денес ќе ги води седниците на албански јазик

  • January 31, 2019

Талат Џафери најави дека од денес седниците во Собранието на Република Македонија ќе ги води на Албански јазик.

Оваа можност според Џафери ја има со новиот закон за јазиците кој веќе стапи на сила.

Во однос на поставувањето на двојазични табли на зградата на Собранието, Џафери рече дека ќе се испочитува рокот од шест месеци, но ќе почека тоа да се спроведе со промената на името на државата, па да не се прават двојни трошоци.

Претходно «
Следно »