ОЛИВЕРА ТРАЈКОВСКА ВПЛЕТКАНА ВО ТЕЖОК ФИНАНСИСКИ КРИМИНАЛ: Латас вчера обелодени детали за финансиски криминал на Оливера Трајковска!

  • March 31, 2017

Главниот и одговорен уредник на Сител, Драган Павловиќ – Латас во своето вчерашно гостување изнесе и детали за вмешаноста на Оливера Трајковска во финансиски криминал, а во врска со криминогена продажба на акции во една Македонска банка, преку шпекулации со деловно сензитивни информации

latas_olivera

– Каде била Оливера Трајковска, еве јас ја прашувам. Колкав и е профитот и удделот во стан и во се, при помагање во незаконско дејствије, лажни информации за продажба на банка. Така што, според мои сознанија и сомневања, учествувала во проект каде што една банка од Скопје изнесува деловно чувствителни информации, лажни на пазар дека има купец од Италија. Акционерите кои се заинтересирани почнуваат да купуваат се поскапи и поскапи акции. Овој што ги продава заработува се повеќе и повеќе. Нема купец. Се испоставува по извесно време. Овој ги собрал парите што ги продал акциите, акциите паѓаат во бунар, он си ги купува поевтино назад. За ова се лежи 20 години затвор. – вели Латас.

Тој исто така ја повика и Трајковска на дуел, на „Топ Тема“ во Телма, каде што би и ги изнел сите податоци, датум, име и презиме на оној со кој таа била во криминална соработка.

Претходно «
Следно »