ОЛИВЕР И МАКСО НАШИ ХЕРОИ: Албанците од Куманово со поддршка за Оливер Спасовски и Максим Димитриевски!

  • March 7, 2017
  • Коментари

„Оливер и Максо наши херои“ – вакви транспаренти осамнаа денес во Куманово, напишани на Албански

kumanovo_albanska_poddrska

Новоизбраните пратеници на СДСМ Оливер Спасовски и Максим Димитриевски од Куманово денес добија поддршка од Албанските сограѓани во Куманово, на транспаренти кои осамнаа поставени во населбата Средорек, на кои на албански јазик е испишано „Оливер и Максо наши херои“.

kumanovo_albanska_poddrska2

Во меѓувреме низ цела Македонија се одржуваат масовни протести организирани од иницијативата „За заедничка Македонија“ од каде што бараат политичките партии целосно да ја отфрлат т.н. „Албанска платформа“ со која се предвидува двојазична Македонија, ослободување на терористите од Диво Насеље, Монструм, Сопот и Бродец, осуда за измислен геноцид врз Албанско население, промена на име, химна, грб и знаме на државата.

Оваа платформа ја прифати СДСМ.

Претходно «
Следно »