ОЛИВЕР СПАСОВСКИ ПРАВИ БРУТАЛНО ПРЕКРШУВАЊЕ НА ИЗБОРНИОТ МОЛК: Што бара Оливер Спасовски во изборен молк во Пробиштип?

  • October 28, 2017
  • Коментари

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски од СДСМ, денес се наоѓа во Пробиштип.

На денот на предизборен молк, Спасовски со сигурност нема службен настан во функција на министер. Затоа се отвора основан простор за сомнеж, дека Спасовски е отиден со цел да агитира за вториот круг од локалните избори кои ќе се одржат утре.

Изминатиов период на виделина излегоа поголем број на случаи во кои јасно се гледа дека Спасовски ја стави полицијата во служба на СДСМ за време на кампањата. Денешната негова посета на Пробиштип е доста сомнителна.

Дали Спасовски го крши предизборниот молк злоупотребувајќи ја својата функција за да присилува граѓани да гласаат за кандидатот на СДСМ?

Претходно «
Следно »