Се поставува прашањето дали Богдановиќ кој има мерак за шетање низ Европа собрал некое искуство од таму кај што бил или безмилосно ги троши парите на граѓаните.

Богдановиќ е пример исто како и неговите партиски колеги дека пред да седнеш во фотељата се расфрлаш со ветувања ветуваш брда и долини без разлика дали е тоа остварливо или не, но кога ќе се соочиш со реалноста и видиш дека не можеш да исполниш речиси ништо од тоа што си го ветил те нема никаде.