ОРУЖЈЕ НА НАТО ПРОНАЈДЕНО КАЈ ТЕРОРИСТИТЕ: Бункерите и складиштата на терористите во Сирија полни со оружје од НАТО

  • May 22, 2018
  • Коментари

Во маагацини за оружје на терористите пронајдено е оружје произведено во земјите-членки на НАТО и на тајна производствени погони за производство на експлозивни направи пронајдени од страна на претставници на рускиот Центар за помирување на завојуваните страни и сириската армија во источните делови на провинцијата Хомс, кои се ослободени од терористите.

Подземните тунели на милитантите се опремени со медицински комплекси, како и камери за држење заложници помеѓу цивилите. Сириските демонстранти продолжуваат да ги расчистуваат населените места од ослободената територија.

“Ние сме во населбата Заа Фаран во провинцијата Хомс, на контролниот пункт на терористичката група Алнусра фронт. Овде можете да видите голема количина на гас-маски, оружје од странско потекло, воглавно противтенковски проектили “, изјави за новинарите Андреј Некипелов.

Претходно, голем број градови во Хомс беа ослободени од припадници на нелегални вооружени формации со помош на рускиот центар за помирување на завојуваните страни. Овие територии сега се под контрола на сириската влада.

Во април во Думејр сириските власти покажа околу 10.000 единици на оружје и муниција, запленети од групата Џејш ел ислам, каде што поголемиот дел од оружјето е произведено во земјите членки на НАТО. Претходно, сириските владини трупи во источната Гута пронајдоа хлор и димни бомби од Германија и Велика Британија.

Претходно «
Следно »