ОСМАНИ КОНТРА СДСМ: Не е сега време на лицитација и популизам

  • March 25, 2020
  • Коментари

Не се согласуваме со ставот на СДСМ како прва мерка да биде намалување на платата на луѓето во јавната администрација на ниво на минимална плата, затоа што сметаме дека постојат други начини на штедење и кратење и сметам дека тоа треба да ни биде последна мерка, вели вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи во гостување во отвoреното студио на ТВ 24.

Во однос на предлогот на министерката за правда Рената Треноска Десковска, за уkинување на финансирањето на политичките партии Османи смета дека сега не е време за лицитација и популистички предлози.

Не може никој да лицитира без да седне на маса и да координира со политичките партии, додава Османи.

Претходно «